Valgamaa mees tuli Eesti künnimeistriks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alates 1996. aastast on Indrek Zilensk võistlustel kündnud ja medaleid võitnud päevinäinud masinaga MTZ-82, mida mees ise putitab ja jõuproovideks ette valmistab.
Alates 1996. aastast on Indrek Zilensk võistlustel kündnud ja medaleid võitnud päevinäinud masinaga MTZ-82, mida mees ise putitab ja jõuproovideks ette valmistab. Foto: Heino Laiapea

Eesti meistrivõistlustel tuli tava­atrade klassis viiendat korda künnimeistriks Valgamaa mees Indrek Zilensk. Järgmisel aastal esindab ta Eestit Saksamaal kündmise maailmameistrivõistlustel.

Zilensk jäi Tartumaal Rõhu külas peetud võistlusega väga rahule, kuna mullu võidetud hõbemedal õnnestus kuldse vastu vahetada. Oma eaka Belarussi traktoriga näitas ta koha kätte märksa moodsama tehnikaga kündnutele. Võiduga on ta võistlused lõpetanud veel 2006., 2007., 2013., 2014. aastal. Medaleid on ta võistlustelt koju toonud aga pea igal aastal, kui on osalenud.

«Tase on väga ühtlane ja kõrge ning punktivahed väikesed. Ega sel hetkel, kui künni lõpetad, oskagi arvata, kuidas läks. Annad endast ikka parima. Alles kohtunikud panevad punktid ja paremusjärjestuse paika,» sõnas mees, kes võitis üldarvestuses teise tulemuse kirja saanud soomlast Lars Erik Staffansit viie punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles