Tõrva perearst pääses parimate sekka

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juba mitmel aastal on parimate sekka kuulunud ka perearst Eve Rebase praksis Valgamaalt Tõrva vallast.
Juba mitmel aastal on parimate sekka kuulunud ka perearst Eve Rebase praksis Valgamaalt Tõrva vallast. Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Eesti perearstide selts tunnustab neljapäeval peetaval aastakonverentsil 65 parimat perearstipraksist üle Eesti.

Kui mitmel eelnenud aastal pole Valgamaalt tunnustust pälvinud ükski perearstipraksis, siis tänavu jõudis nimekirja ka meie maakonna esindaja – doktor Eve Rebane Tõrvast.

Seoses viibimisega puhkusel, ei olnud doktor Rebasel võimalik endapoolset kommentaari Valgamaalasele jagada. Küll aga ütles praksise õde Marge Udras, et tunnustuse näol on tegemist nii nende meeskonna ühise pingutuse kui ka neile loodud tingimuste tulemusega.

Nimelt valmisid septembri alguses Hummulis uhiuued pereasti vastuvõturuumid. «Senini ongi ilmselt meie suurimaks takistuseks olnud Tõrva ruumide kehv seis - asume ju kolmandal korrusel, lifti ei ole, ventilatsioon puudub,» arvas Udras.

Õe sõnul kuulub nende patsientide nimistikku hetkel ligi 2300 inimest, kusjuures lisaks Tõrva, Helme, Hummuli ja Põdrala omavalistuste elanikele käivad nende juures inimesi ka Valgast või isegi Tartust.

Seltsi juhi Diana Ingeraineni sõnul pälvib tunnustuse tänavu rekordarv praksiseid. «Teeb heameelt, et perearstid mõtlevad sellele, kuidas oma tööd paremini korraldada ning näevad vaeva selle nimel, et oma patsientidele kvaliteetset abi pakkuda,» sõnas ta.

Parimad praksised on selgunud  perearstide seltsi koostatud perearstipraksiste kvaliteedijuhise alusel. Ingerainen sõnas, et praksiste hindamisel on arvesse võetud nii kliinilist kui korralduslikku mõõdet - see tähendab, et hindamisel võetakse arvesse erinevaid aspekte, näiteks praksise töökorraldust, arstiabi kättesaadavust, ravi kvaliteeti, sealhulgas haiguste ennetamist, arstiabi järjepidevust ning koostööd patsientidega.

Kõrgemate tasemete kategooriatele kandideerimiseks esitas tänavu andmed 166 praksist. Pärast praksiste hindamist jäävad sõelale keskused, mis läbivad veelkord kontrolli ehk auditeerimise. Auditeerimise protsessi on lisaks perearstidele partneritena kaasatud ka terviseameti ja haigekassa esindajad.

Kui mullu ükski Valgamaa praksis A-taset ei saanud ja seega ka tunnustust ei pälvinud, oli maakonnas kaks praksist, kes saavutasid samuti hea tulemuse ehk B-taseme. Need olid Laadi ja Kõrgesaar OÜ ning Tõrva perearst Eve Rebane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles