Üleujutused pitsitavad Põhja-Lätit

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõed on väljunud oma sängist mõlemal pool piiri. Foto on illustratiivne.
Jõed on väljunud oma sängist mõlemal pool piiri. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Sarnaselt Lõuna-Eestiga on viimastel nädalatel tugevad vihmasajud tabanud ka Põhja-Lätit ning põhjustanud seal üleujutusi. Naaberriigi ajalehe Ziemeļlatvija reporter Inga Karpova kinnitas täna Valgamaalasele, et Zvartava piirkonnas võidakse seoses nendega välja kuulutada lausa erakorraline olukord.

«Teed on kohati ära uhutud, inimesed ei pääse kuiva jalaga kodudesse, aiad on üle ujutatud,» kirjeldas ajakirjanik olukorda Põhja-Lätis.

Olukord on Karpova sõnul päris hull ka umbes poolesaja kilomeetri kaugusel Eesti-Läti piirist Smiltene kandis. Sealt voolab läbi Gauja (eestipäraselt Koiva) jõe vasakpoolne lisajõgi Palsa. «See on Palsmane linnas päris suuri üleujutusi põhjustanud. Kusjuures isegi kohalikud elanikud ei mäleta, et selles kandis nii suuri üleujutusi oleks olnud.» Piirkonnakeskusest Smiltenest asub Palsmane paarkümmend kilomeetrit kagu suunas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles