Kauaaegseim elanik kuldpulma juures peatuda ei kavatse

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mare ja Ants Värnik tähistasid juulis 52. pulma-aastapäeva. Truud on nad ka oma korterile, kus on elanud juba 45 aastat.
Mare ja Ants Värnik tähistasid juulis 52. pulma-aastapäeva. Truud on nad ka oma korterile, kus on elanud juba 45 aastat. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Ants Värnik on enda kinnitusel Kalme küla kõige pikaaegsem elanik, olles kohalik olnud kolmveerand sajandit. Paar aastat tagasi tähistasid nad abikaasa Marega kuldpulma.

Värnik sündis Kalme külas 75 aastat tagasi. Tema sünnikoht jääb praegusest elukohast küll 1,5 kilomeetrit eemale. Mees pole enda sõnul siiski küla vanim elanik, aga need, kes temast vanemad, on siia mujalt kolinud.

Kalme külast eemal on Ants olnud vaid sõjaväes käies, kus tuli viibida kolm aastat. Sealt naastes oli ta autojuht kõigepealt kolhoosis Tulevik ja seejärel juba selle järglases – Tõrva sovhoosis. Helme kutsekoolist autojuhipaberid saanud mees ongi suurema osa tööelust autoroolis veetnud. Tööstaaži kogunes siiski vaid 35 aastat, kuna tervis hakkas vingerpussi mängima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles