Malevad kogunevad suurõppusele

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees / Scanpix

Kaitseväe keskpolügoonil toimub 25. septembrist 1. oktoobrini Kaitseliidu Lõuna maakaitseringkonna (LõMKR) õppekogunemine ja suurõppus «Sibul 2017». Lõuna-Eesti malevad koostöös Eestis asuva NATO lahingugrupiga harjutavad konventsionaalse lahingutegevuse oskusi.

Õppuse «Sibul 2017» stsenaariumi kohaselt viivad Kaitseliidu LõMKR lahing- ja tagalakompaniid läbi kaitsetegevusi ning neid ründavad kergjalaväekompaniid, keda toetab NATO lahingugrupp.

Kaitseliidu Tartu maleva pealiku ja õppuse juhi kolonelleitnant Kalle Köhleri sõnul võtab õppus kokku Lõuna-Eesti malevate kolmeaastase õppetsükli. Samuti valmistab see staabid ja üksused ette järgmisel kevadel toimuvaks kaitseväe suurõppuseks «Siil 2018».

«Samuti annab liitlaste osalemine õppusel kaitseliitlastele suurepärase võimaluse harjutada koostööd Eestis asuvate NATO lahingüksustega,» lisas ta.

Kaitseväe keskpolügoonil aset leidev õppus toimub eskaleeruvalt, mis tähendab, et riigikaitselise õppekogunemise (RÕK) raames kogunevad esimesel päeval staap ja kompaniiülemad-rühmaülemad, seejärel jaoülemad ja erialaspetsialistid ning neljapäeval koguneb ülejäänud isikkoosseis. RÕK lõpeb reedel ning läheb seejärel sujuvalt üle õppuseks «Sibul 2017».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles