Tõrvas tuleb esimene saunafestival

Taavi Niittee
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimesest Tõrva Saunafestist võib edu korral kujuneda sama meeleolukas üritus, kui seda on Otepääl toimuv ülipopulaarne 
Euroopa saunamaraton.
Esimesest Tõrva Saunafestist võib edu korral kujuneda sama meeleolukas üritus, kui seda on Otepääl toimuv ülipopulaarne Euroopa saunamaraton. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Oktoobri esimesel laupäeval lõpetab suvituslinn Tõrva oma 80 aasta juubeli pidustused võistlusega Tõrva Saunafest. Üle kogu tulevase Tõrva valla köetakse osalejate tarbeks kuumaks vähemalt tosin sauna.

«Oleme tahtnud mitu korda Otepää saunamaratonile võistlema minna, aga alati on kohad lukus olnud. Mõtlesime siis ise midagi sarnast teha, aga mitte maratoni, vaid festivalina,» rääkis Tõrva kultuurimaja juhataja Pille Ilisson ürituse sünnist, millest saaks loodetavasti iga-aastane traditsioon.

Algselt olevat nad kultuurimaja loovjuhi Reet Koppeliga soovinud üritust üles ehitada suurejoonelisemas mulkide rahvakombestiku võtmes, kuid pärast selleteemalise rahastustaotluse tagasilükkamist ei jäänud muud üle, kui asi puhtalt osalustasudele üles ehitada. «Kultuurikalendrisse on uudsust vaja ja inimesed on ikka ju suured saunafännid,» märkis Koppel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles