Veerpalu astub FISi dopingukolleegiumi ette

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Veerpalu võistlustules.
Andrus Veerpalu võistlustules. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Positiivse dopinguproovi andnud kahekordne olümpiavõitja Andrus Veerpalu astub Rahvusvahelise Suusaliidu (FIS) dopingukolleegiumi ette 5. juunil, omapoolsed selgitused koos teadlaste arvamuste ja taotlusega dopinguproovi vaidlustamiseks tuleb esitada 10. maiks, teatas rahvusringhäälingu spordiuudiste portaal.

«FISi viimane ametlik seisukoht on selline, et kõik taotlused, avaldused, sealhulgas ka tõendid ja ekspertarvamused, tuleb esitada FISile 10. maiks Andrus Veerpalu nimel ning asja sisuline läbivaatamine toimub 10. juunil Sloveenias Ljubljanas,» ütles Veerpalu esindav advokaat Aivar Pilv.

Täpselt pole veel otsustatud, millises koosseisus kolleegiumi ette minnakse, kuid kindlasti esitatakse seal Andrus Veerpalu ametlik seisukoht ning erinevate ekspertide arvamused ja uurimustulemused.

«On mõtteid ja on ideid ja on mõningaid uusi argumente, mida on leitud ning selle nimel töö pingsalt käib,» kinnitas Pilv, et koostatud ekspertide esindus teeb kahekordse olümpiavõitja kaitsmiseks pidevalt tööd.

Andrus Veerpalu organismist tuvastati tänavu 14. veebruaril rahvusvaheline antidopinguorganisatsioon WADA poolt lubatud normist kõrgem kasvuhormooni tase, mis sai B-proovi näol mitteametliku kinnituse 5. ja 6. aprillil Saksamaal Kölni laboris, teatas Eesti Suusaliit.

Veerpalu eitab keelatud ainete kasutamist.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles