Järgmisel suvel algab maakonnaliinidel tasuta bussisõit

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga ja Tõrva piirkonda teenindava Atko Bussiliinide maakonnaliinid kuuluvad nende sekka, mis tuleva aasta 1. juulist tasuta sõitu pakuvad.
Valga ja Tõrva piirkonda teenindava Atko Bussiliinide maakonnaliinid kuuluvad nende sekka, mis tuleva aasta 1. juulist tasuta sõitu pakuvad. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Uue aasta juulist on sõit maakonnaliinidel kõigile tasuta. Tasuta sõidu õigus ei laiene omavalitsuse ja kommertsliinidele ning rongidele ja praamidele.

Tasuta saab sõitma hakata avaliku teenindamise lepingut omavatel riigi toetatud maakonnaliinidel. Omavalitsuste liine ehk linna ja valla bussiliine muudatus ei puuduta, samuti mitte kommertsliine ega rongi-, praami- ja laevaliiklust. See tähendab, et pikemad linnadevahelised liinid, näiteks Valga–Tallinn, jäävad tasuliseks.

Kui varem rahastati maakonnaliine piletitulust ja riigieelarvest, siis nüüd asendab riik ka piletitulu eelarvelise toetusega. Tasuta saavad sõita kõik sõltumata kodakondsusest ja sissekirjutusest. Liinivõrkude parema planeerimise tarvis statistika kogumiseks saab bussides olema validaatorite süsteem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles