Eakate elu väärikamaks muutjad pälvivad tunnustuse

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eakate festival 2015
Eakate festival 2015 Foto: Tairo Lutter / Postimees

Septembri lõpus koos käinud žürii valis laekunud konkursitöödest välja «Aastad täis sära ja väärikust» laureaadid. Laureaadid kuulutatakse välja 60+ festivali teisel päeval, 5. oktoobril. Valgamaalt paraku kandidaate pole.

Sel aastal saabus konkursile 38 tööd, žürii esimees, ajakirja 60+ peatoimetaja Eve Rohtla rõõmustas, et tublisid inimesi esitati paljudelt elualadelt ning üle Eesti.

«Valida on alati raske, sest tegelikult vääriksid kõik esitatud inimesed ja nende ettevõtmised tunnustamist,» sõnas Rohtla. «Vanas eas ei tohi jääda keegi meist hätta, sestap on hea, kui vanad aitavad noori ja hiljem saavad selle toe kuhjaga tagasi.»

Konkursiga soovitakse tunnustada ettevõtmisi ja inimesi, kes andnud panuse eakate elu väärikamaks ja säravamaks muutmisel. 2017. aasta konkursi žüriisse kuulusid lastearst ja Tallinna abilinnapea Merike Martinson, tele- ja raadioajakirjanik Reet Linna, ajakirja 60+ peatoimetaja Eve Rohtla, AS Eesti Meedia kirjastuse juht Signe Siim ning festivali turundusjuht Karin Golubev.

Konkursi laureaatide tänamine algab festivali teisel päeval. Auhinnad on välja pannud Apotheka, Tallink ja Viking Line, ajakiri 60+, Corega, Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuamet ning teised.

Eesti suurim eakatele mõeldud üritus algas Salme kultuurikeskuses täna hommikul ja pakub seenioritele nii meelelahutuslikke etteasteid kui palju kasulikke loenguid. Lisaks on võimalik osa võtta messist ja laadast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles