Metsaomanikest sõltub metsa tervis

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Käesoleval aastal 19. korda toimuv üle-eestiline metsanädal algab täna metsapealinna tiitli üleandmisega Haapsalule. Metsanädala avab keskkonnaminister Keit Pentus. Eestis on iga 17 elanik metsaomanik, kelle tegevusest sõltub meie metsade tervis ja tulevik.

Selle aasta metsapealinn Haapsalu sai jaanuaris umbes 250hektarilise Valgevälja metsamaa omanikuks. Valgevälja mets kuulus linnale ka enne Teist maailmasõda. Ka on Haapsalu kuulus oma puidust paatide ehitamise traditsioonidega.

Metsanädala eelüritused on toimunud üle Eesti juba alates aprillist – metsanduse visioonikonverents, metsaistutamise talgud, erinevad võistlused, üritused koolilastele. Laupäeval, 7. mail avaneb Haapsalu linnarahval ja külalistel võimalus ise näha ja kogeda, milliseid väärtusi peidab endas Eesti mets. Sel päeval muutub Haapsalu piiskopilinnuse hoov suureks metsakeskuseks, kus saab proovida laevaehitust ja puutööd, käia puutöölaadal ja osaleda erinevates õpitubades; kohal on ka Eesti Erametsaliidu metsatelk «Kõik metsast».

Õhtul saavad kõik nautida kontsertetendust ning pimeduse saabudes tulemängu. Vastavalt traditsioonile istutab metsapäeval, 7. mail metsa-aasta patroon president Toomas-Hendrik Ilves Haapsallu metsapealinna puu.

Tänavune aasta on ÜRO poolt välja kuulutatud metsa-aastaks, mille tunnuslause on «Kohtume metsas». Igas riigis üle maailma toimuvad aasta jooksul erinevad üritused, millega püütakse suuremat tähelepanu osutada metsa olulisusele ja tähtsusele meie igapäevaelus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles