Miks pole igas bussis kaitsvaid turvavöösid?

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmapäeval Valgast Valga–Sangaste–Vidrike–Otepää marsruudile startinud buss on üks nendest, kus reisijate turvavööd puuduvad. 2013. aasta lõpust on vedajatel hangetel osalemisel turvavöödega busside olemasolu kohustuslik.
Kolmapäeval Valgast Valga–Sangaste–Vidrike–Otepää marsruudile startinud buss on üks nendest, kus reisijate turvavööd puuduvad. 2013. aasta lõpust on vedajatel hangetel osalemisel turvavöödega busside olemasolu kohustuslik. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Hiljuti Valgamaal juhtunud õnnetus, kus teelt välja sõitnud bussis sai viga kuus inimest, tekitab küsimuse: kuidas saab olla, et võrdlemisi uues liinibussis pole võimalust turvavööd kinnitada?

Üks kannatanutest rääkis hiljem, et vigastus oli tõsisem kui esmapilgul tundus. «Kohapeal ei tundunud midagi rohkemat häda olevat kui väga tugev ninaverejooks, mis saadi pidama alles pärast veresoonte kõrvetamist 1,5 tunni pärast,» ütles 5. oktoobril Valga lähistel teel välja sõitnud bussis olnud reisija.

«Küll aga selgusid selle paugu järelmõjud hiljem kodus – ilmselt sain mingis astmes peapõrutuse, sest kogu öö vaevlesin tugeva peavalu ja oksendamise käes. Nüüd on sellest möödunud viis päeva, aga ma ei saa endiselt süüa muud kui pehmet putru ja püreesid, sest kogu suukoobas on valus, verevalumis, hambad nii hellad, et puutuda ei või,» kirjeldas naisterahvas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles