Pühajärve põhikoolis hakkavad lapsed õppima liitklassis

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühajärve põhikool
Pühajärve põhikool Foto: Ülle Kübarsepp/Valgamaalane

Täna toimus Otepää vallavalitsuses esimesse klassi õppima asuda soovivate laste vanemate taotluste läbivaatamise komisjoni istung.

Vastavalt komisjoni otsusele avatakse kaks klassikomplekti Otepää gümnaasiumi juures. Pühajärve põhikooli astujad asuvad õppima liitklassi tingimustes.

Tänaseks oli vallavalitsusse laekunud 1. klassi astumiseks kokku 43 avaldust. Otepää gümnaasiumisse soovib astuda 35 last ja Pühajärve põhikooli kaheksa last. Vastavalt Otepää valla elukohajärgse munitsipaalkooli määramise tingimustele ja korrale, on 1. klassi astujate nimekirjad avaldatud Otepää valla veebilehel.

Lastevanemad tervitavad Otepää vallavalitsuse otsust avada Pühajärve põhikoolis esimene klass, mis tagab järjepideva õppe 2007. aastal Eesti kaunima kooli tiitliga pärjatud õppeasutuses.

«See on selge sõnum kõigile Otepää ja ümberkaudsete valdade elanikele: võite julgelt tuua oma lapsed head haridust ja õpikeskkonda tagavasse Pühajärve põhikooli,» ütles Teet Reedi. «Hoolimata esialgsetest valla kui terviku arengu suhtes lühinägelikest seisukohtadest ja plaanidest, on täna kindel, et kool jääb alles.»

Poolsalaja toimunud töö Pühajärve põhikooli sulgemiseks ei vähendanud lastevanemate soovi esitada avaldus lapse esimesse klassi astumiseks just sellesse õppeasutusse. «Uusi lapsi on vähemalt sama palju kui eelmisel aastal,» ütles Indrek Tiido. «Nüüd usume, et hoolimata demograafilistest trendidest suureneb laste arv järgmistel aastatel veelgi, sest Pühajärve põhikooli jätkuv töö on kindlasti stiimuliks noortele peredele meie kodukanti kolimiseks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles