Auväärsed paarid kogunevad muusikat, vahuveini ja torti nautima

Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maavalitsuse korraldatud abielupaaride austamisõhtule, mis mõeldud paaridele, kel täitunud 25, 50 ja rohkem kooseluaastat, on tulnud ikka hulgaliselt staažikaid paare.
Maavalitsuse korraldatud abielupaaride austamisõhtule, mis mõeldud paaridele, kel täitunud 25, 50 ja rohkem kooseluaastat, on tulnud ikka hulgaliselt staažikaid paare. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgas saab 8. novembril teoks järjekordne austamisgala abielupaaridele, kellel täitus või täitub tänavu 25, 50 või enam abieluaastat, andis teada Valga maavalitsus.

Üritus kannab pealkirja «Kaunimad aastad». «Selle traditsioonilise üritusega teeme kummarduse neile, kes pikkade aastate möödudes hoidnud abieluväärtust,» ütles Valga maavalitsuse perekonnaseisuametnik Anne Puller. «Pikki aastaid kestnud abielu annab eluteele kaasa pagasi, mida kõigile jagada, olles eeskujuks lastele, lastelastele ja kogu ühiskonnale. Pereväärtusi ei tohi kunagi tagaplaanile jätta.»

Sama ürituse käigus kuulutab maavanem välja ka Valgamaa aasta isa 2017.

Traditsiooniliselt saabuvad abielupaarid saali pulmamarsi saatel. Osalejad saavad endale üritusest väikese meene – foto. Pakutakse muusikalist naudingut, vahuveini ja torti.

Korraldajad paluvad abielupaaridel endast eelnevalt teada anda. «Maavalitsusel pole infot kõikide abielupaaride kohta, sest me ei tunne kogu Valgamaa elanikkonda. Seega on üritusel osalemise eeltingimuseks registreerumine. Piduliku vastuvõtu paremaks organiseerimiseks soovime teada osalejate nime ja infot selle kohta, kus ning millal

abielu sõlmiti. Oleme tänulikud nii lastele kui lastelastele ja omavalitsustele, kui meid auväärsetest abielupaaridest teavitaksite,» täpsustas Puller.

Abielupaarid peavad üritusel osalemiseks helistama maavalitsusse, kontaktisikud on selleks Anne Puller ja Evi Koop. Samuti saab ennast registreerida Anne Pullerile e-kirja saates.

Osalemiseks saab ennast kirja panna 31. oktoobrini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles