Vahele jäi erakordselt palju purjus juhte

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Postimees/Scanpix

Juba pikemat aega pole Valgamaal nädala jooksul kinni peetud nii palju purjus sõidukijuhte kui eelmisel nädalal. Politseile pidi oma käitumisest aru andma koguni 11 joobnuna rooli istunut.
 

Kaks joobnud sõidukijuhti tabati möödunud reede, 29. aprilli hommikul kella 7 ja 9 vahel sisse- ja väljasõidul Otepää linna ning Tatra–Otepää–Sangaste maanteel toimunud erimeetme käigus alkoholi piirmäära ületanud sõidukijuhtide väljaselgitamiseks. Mõlema juhi suhtes alustati väärteomenetlust. Kokku kontrolliti operatsiooni käigus 202 sõidukijuhti.

Juhtide kainust kontrolliti ka esmaspäeval, 2. mail ajavahemikul kella 7.30–9.30 Rõngu–Otepää–Kanepi maanteel, Kanepi ristis ja taas kord Otepää linna sisse- ja väljasõidul. Sedapuhku kontrolliti 151 sõidukijuhti ja kõik olid seekord kained.

Otepää konstaablijaoskonna juht Jaanus Kokkonen ütles, et olukorras, kus Lõuna-Eestis hukkub purjus juhtide süül aastast aastasse kümmekond ja saab vigastada sadakond inimest, tuleb politseil anda sekkumisega selge signaal selle kohta, et mootorsõiduki joobeseisundis juhtimise puhul on tegu vägagi rangelt karistatava rikkumisega.

«Sarnaselt varasemaga annab politsei ka tänavu endast maksimumi joobes juhtide liiklusest kõrvaldamiseks,» lisas Kokkonen.

Politsei tänab kõiki tähelepanelikke kodanikke, kes annavad teada ohtlikest liiklejatest – viimaseid märgates saab info edastada Lõuna-Eesti liiklusliini telefoninumbril 14 900 või politsei operatiivnumbril 110.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles