Aumärgile kandideerib ka Valgamaaga seotud inimesi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodanikupäeva aumärke antakse üle juba 20. korda.
Kodanikupäeva aumärke antakse üle juba 20. korda. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Siseministeeriumi kodanikupäeva aumärgile tuli tähtajaks 81 kandidaati. 20. korda välja antavad aumärgid on mõeldud inimestele, kes oma kogukonnas või laiemalt ühiskonnas jätnud olulise jälje, edendades kodanikukasvatust, väärtustades kodanikuteadvust või tehes vabatahtlikku tööd kogukonnas. Nad on meie igapäeva kangelased, kes teevad oma kogukonnas rohkem kui pere- ja töökohustused ette näevad, teatas ministeeriumi pressiesindaja.

"Tänavu oli kandidaadiks esitatute hulgas kolm inimest, keda tunnustati elu edendamise eest Valgamaal," täpsustas Valgamaalasele siseministeeriumi kommunikatsiooninõunik Siim Kumpas. Ta lisas, et päritolult võib kandidaatide seas teisigi valgamaalasi olla.

Kandidaate said esitada kõik inimesed, olgu siis eraisikuna või organisatsiooni nimel. Ettepanekud vaatab läbi siseministeeriumi juurde loodud komisjon, kellel õigus välja anda 15 aumärki.

Kodanikupäev on 26. novembril. See on pühendatud kõigile Eesti kodanikele ja kodanikuks pürgijatele. Samal nädalal toimub kodanikupäevale pühendatud üritusi üle Eesti.

Kodanikupäeva aumärgid annab 27. novembril toimuval pidulikul tunnustusüritusel üle siseminister Andres Anvelt. Samal üritusel kuulutab kultuuriminister Indrek Saar välja tänavuse aasta kodaniku.

Tänavu 20.–26. novembril toimub taas ka maakondlike arenduskeskuste korraldatav Ühisnädal, mil tutvustatakse vabakonna tegemisi. Samal nädalal antakse uutele kodanikele pidulikult üle kodakondsustunnistused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles