Rongipiletite hinnad võivad tõusta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elroni diiselrong Valga jaamas.
Elroni diiselrong Valga jaamas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Majandus- ja taristuminister Kadri Simson esitas teisipäeval rahandusministeeriumile kooskõlastamiseks määruse, mille alusel tõuseb elektri- ja diiselrongides sõidupileti hind keskmiselt kolm kuni viis protsenti. Hinnatõusuga on plaanis teenida lisatulu 600 000 eurot.

Määruse kohaselt suureneb raudteeliikluses nii sõidukilomeetri kui ka piletihinna maksimumhind. Ühe tsooni pileti hind suureneb 1,20 eurolt 1,30 eurole ning mitut tsooni läbivaid piletihindu tõstetakse 20 sendi võrra.

Seejuures on määruse kohaselt tavapärasest kiirematel liinidel, mille ühendusaeg on võrreldava tavaliini ühendusajast vähemalt 10 protsenti kiirem, lubatud kehtestada kuni poole kõrgem piletihind. Lisaks sellele on diiselrongide esimeses klassis sõitjatele lubatud kehtestada kuni 50 protsenti kõrgem hind.

Määruse seletuskirjast selgub, et tulenevalt reisijanõudlusest suurenevad raudteeveo-ettevõtjate veomahud, mis omakorda tähendab kulude suurenemist ning vajadust tõsta piletihinda.

Praegu kehtivad sõidukilomeetri ja piletihinnad kattuvad majandus- ja kommunikatsiooniministri 2015. aastal kehtestatud maksimummääradega.

Määruse rakendamisel piletihindade tõusuga seotud raudteeveo-ettevõtja täiendavad tulud on hinnanguliselt 600 000 eurot. Võimalikust piletihinna tõusust tekkiv täiendav tulu suunatakse avaliku teenindamise kohustustega kaasnevate kulude katmiseks. Määrus peaks jõustuma 10. detsembril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles