Politsei kõrvaldas liiklusest sadakond autot

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseil oli täna hommikul rohkesti tööd. Foto on illustreeriv.
Politseil oli täna hommikul rohkesti tööd. Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks

Järsult muutunud teeolude tõttu olid Lõuna prefektuuri politseinikud täna hommikul väljas tavalisest suuremate jõududega. Kontrolliti, kas sõidukite rehvid on ikka sobivad liikluses osalemiseks.

«Politsei oli väljas kõigi Lõuna-Eesti suuremate linnade piiri lähedal väljasõiduteede ääres – kontrollimas sõidukeid enne, kui need suurematele magistraalidele suundunud oleks. Niimoodi soovisime vähendada riski, et liiklejad õnnetusse võivad sattuda.» rääkis Lõuna prefektuuri operatiivteabeteenistuse vanem, politseikapten Ottomar Virk.

Kontrolli tulemusena suunati sadakond autot ootele liiklemistingimuste paranemiseni või saadeti need tagasi linna, kust sõidukid lahkumas olid.

Politsei pressiesindaja Ragne Keisk täpsustas, et Valgamaal peatati tänahommikuse kontrolli tulemusena kahe sõiduki teekond.

"Mõlemal olid all ülisiledad suverehvid. Üks siirdus tagasi koju ja vahetas auto ära, teine aga loobus sõitmaminekust," rääkis ta Valgamaalasele.

Keisk lisas, et linnatänavad olid Valgamaal päris hea korras ja nendel liiklejate pärast politsei väga suurt muret praegu ei tunne.

Virk kinnitas, et olulisi sanktsioone politseil ühegi sõidukijuhi puhul rakendada ei tulnud. Eesmärk oli liiklejaid nõustada ja hoida neid eemal võimalikest ohuolukordadest. «Kui oleks olnud näha, et keegi meie korraldustele alluda ei kavatse, oleksime ka ettekirjutuse teinud. Vajadust selleks aga polnud: kõik kinnipeetud liiklejad suhtusid meie tegevusse väga positiivselt.»

Operatiivteabeteenistuse vanem ütles, et hommikul alates kella seitsmest hakkas politseile tulema ka teateid liiklusõnnetustest, mille puhul muutunud teeolud oma rolli võisid mängida. «Õnneks ei ole meile teadaolevalt praeguse seisuga juhtunud täna meie tööpiirkonnas inimvigastustega õnnetusi.»

Virk pani liiklejatele südamele, et kuigi ilmaolud nende pilgu läbi prognoositust veidi leebemad on, tasuks liikluses täna siiski tavalisest veelgi ettevaatlikum olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles