Valmis 28 miljoni eurone koostootmisjaam

Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrumaal Osulas asuv koostootmisjaam, millesse investeeriti üle 28 miljoni euro.
Võrumaal Osulas asuv koostootmisjaam, millesse investeeriti üle 28 miljoni euro. Foto: Graanul Invest

Pelletitootjal Graanul Invest valmis Võrumaal Osulas 10megavatine koostootmisjaam, millesse investeeriti kokku 28,2 miljonit eurot.

Elektrijaam on edasiarendus Imaveres 2016. aastal käivitatud koostootmisjaamast ja koosneb kahest restkoldega katlast. Jaama elektriline võimsus on 10 megavatti ja soojuslik võimsus 27 megavatti. Koostootmise kasutegur on 89 protsenti, kütusena kasutatakse puukoort, võsahaket ja hakkepuitu, teatas ettevõte.

Septembris tunnistas Elering elektrijaama elektrivõrgu nõuetele vastavaks ning jaam alustas septembris elektri tootmist. Jaam on võimeline käivituma ja opereerima elektrivõrgust sõltumatult. Elektrijaamas puudub personal ja kogu juhtimine toimub Imavere elektrijaamast. Osula jaam varustab soojusenergiaga samal kinnistul asuvat pelletitehast ja naabruses paiknevat ASi Toftan saeveskit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles