Valga aukodanik Laine Mänd tähistas 90. sünnipäeva

Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga linnapea Kalev Härk linna aukodanikku Laine Mändi õnnitlemas
Valga linnapea Kalev Härk linna aukodanikku Laine Mändi õnnitlemas Foto: Hele Heletäht / Valga linnavalitsus

Valga linnapea Kalev Härk käis eile, 31. oktoobril õnnitlemas 90. sünnipäeva tähistanud Valga linna aukodanikku Laine Mändi.

Laine Mänd on tuntud kui Valga haigla arst-anestesioloog, keda võib pidada üheks esimeseks selle eriala rajajaks nii Valgas kui ka Eestis üldiselt. Valga haiglas on ta arstina töötanud 40 aastat, alustades 1960. aastal tegevust narkoosiarsti ja nina-kõrva-kurguarstina. 2010. aastal tunnustati Laine Mändi linna väärikama tiitliga: Valga aukodanik.

Laine Mänd on olnud sage külaline kultuuriüritustel, ikka võis teda märgata kultuurikeskuse teatrisaalis publiku hulgas etendust nautimas või muusikat kuulamas. Kõrgest east hoolimata on ta leidnud tahet ja aega osa võtta ka Valga väärikate ülikooli tegemistest.

Vestluses linnapeaga meenutati juubilari pikaajalist tööd arstina. Linnapea küsimusele, kas Lainel on olnud soove, mida haigla töös või linnas tervikuna paremaks muuta, vastas juubilar, et on olnud elus liialt tagasihoidlik ja lubas olla julgem oma soovide väljaütlemisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles