Hundid kasutavad ära piirialade eeliseid (1)

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu Alaveski loomapargis hunte enam pole. Kas mõni pargi kunagine asukas aga vabaduses pahategusid sooritas, pole teada.
fotod: arvo meeks
Praegu Alaveski loomapargis hunte enam pole. Kas mõni pargi kunagine asukas aga vabaduses pahategusid sooritas, pole teada. fotod: arvo meeks Foto: Arvo Meeks / LEPM

Novembris algas Eestis hundijahihooaeg. Kui jahiõnn kütte soosib, võib alanud hooajal Eestis nende käe läbi otsa leida vähemalt 74 hunti.

Kui Võrumaal võib lasta kaheksa hunti, siis naabermaakonnas Põlvamaal kolm. Uuel moel on jaht korraldatud Valgamaal. Maakond on jagatud kaheks piirkonnaks. Üks on Viljandimaaga kahe peale: sinna kuuluvad Hummuli, Koorküla, Rulli, Tõrva, Riidaja, Helme ja Taagepera jahipiirkond. Kokku võib seal küttida viis hunti, ülejäänud maakonnas samuti viis.

Seega on maakonnas võimalik esialgu küttida mulluse viie asemel kuni kümme hunti. Valgamaa jahimeeste ühistu juhatuse liikme Rein Rosenbergi sõnul võib sellega rahule jääda. «Eks ka hunte on kariloomade murdmise ja vaatlusandmete põhjal varasemast rohkem.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles