Nädalavahetusel saab ID-kaardi sertifikaate teenindustes uuendada kell 10–15

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna prefektuuri Tartu teenindus. ID-kaardi sertifikaate uuendada soovivad inimesed.
Lõuna prefektuuri Tartu teenindus. ID-kaardi sertifikaate uuendada soovivad inimesed. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eesootaval nädalavahetusel on kõik politsei- ja piirivalveameti teenindused avatud kella 10-15, teatas Lõuna prefektuur.

Lõuna prefektuuri teenindused asuvad Tartus, Jõgeval, Põlvas, Valga, Viljandis ja VÕrus. Laupäeval ja pühapäeval saab teenindustes teha järgmisi toiminguid:

• uuendada ID-kaardi sertifikaate

• aktiveerida mobiili-ID

• saada kätte dokumente.

Eelkõige oodatakse sel nädalavahetusel teenindustesse kohapeale ID-kaarti uuendama inimesi, kelle jaoks on kaardi uuendamine hädavajalik (tervishoiutöötajad, riigi õigusvaldkonna töötajad ning perekonnaseisutoiminguid tegevad ametnikud).

ID-kaarti ei pea uuendama need, kes ei kasuta kaarti elektrooniliselt, st ei sisesta PIN1 ega PIN2; kes kasutavad ID-kaarti ainult reisidokumendina, digiretsepti väljaostmiseks apteegis või kliendikaardina. Kiirustama ei pea ka need, kes kasutavad mobiil-ID-d.

Sertifikaatide peatamine ei puuduta ID-kaarte, mis on väljastatud enne 16. oktoobrit 2014 ja nende kaartide sertifikaate uuendada vaja ei ole!

Lõuna prefektuur palub mõistvat suhtumist kõigilt, kellel ei ole ID-kaardi sertifikaatide uuendamisega kiire. Peatatud sertifikaatidega ID-kaarte saab uuendada kuni 31. märtsini 2018.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles