Sertifikaatide uuendamine töötab taas kõigis teenindustes

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna Prefektuuri Tartu teenindus. ID-kaardi sertifikaate uuendada soovivad inimesed.
Lõuna Prefektuuri Tartu teenindus. ID-kaardi sertifikaate uuendada soovivad inimesed. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tehniliste probleemide tõttu ei saanud vahepeal politsei- ja piirivalveameti teenindustes ID-kaardi sertifikaate uuendada, nüüdseks on see taas kõigis teenindustes võimalik.

Kella 11:06 ajal andis politsei teada, et sertifikaatide uuendamine esindustes ei tööta tehniliste probleemide tõttu, kuid probleem lahendati järk-järgult.

Laupäeval ja pühapäeval saab teenindustes lisaks ID-kaardi sertifikaatide uuendamisele aktiveerida mobiil-ID–d ja saada kätte dokumente.

ID-kaarti ei pea uuendama need, kes ei kasuta kaarti elektrooniliselt ehk ei sisesta PIN1 ega PIN2, samuti mitte need, kes kasutavad ID-kaarti ainult reisidokumendina, digiretsepti realiseerimiseks apteegis või kliendikaardina. Kiirustama ei pea ka need, kes kasutavad mobiil-ID–d.

Sertifikaatide peatamine ei puuduta ID-kaarte, mis on väljastatud enne 16. oktoobrit 2014 – nende kaartide sertifikaate ei ole vaja uuendada.

Politsei palub mõistvat suhtumist kõigilt, kellel ei ole ID-kaardi sertifikaatide uuendamisega kiire. Peatatud sertifikaatidega ID-kaarte saab uuendada kuni 31. märtsini 2018.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles