65 aastat abielus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küsimusele, mis neid 65 aastat koos on hoidnud, vastasid Lilian ja Martin Noormets kui ühest suust, et üksteist peab usaldama ja austama.
Küsimusele, mis neid 65 aastat koos on hoidnud, vastasid Lilian ja Martin Noormets kui ühest suust, et üksteist peab usaldama ja austama. Foto: Arvo Meeks

Valgas pole just palju inimesi, kes ei teaks Noormetsade abielupaari. Sageli võib Martinit ja Lilianit käsikäes linnas jalutamas või kultuuriüritusi külastamas näha. Täna on nende kroonijuveelipulmapäev.   

Oktoobri viimasel päeval oli Noormetsade kodu lille­ehtes. Lilled olid toodud Martin Noormetsale, kes päev varem 90aastaseks sai. «Roose on 105, lisaks veel liiliaid ja hulk kimpe,» ütles 87aastane abikaasa Lilian. «Lapsed tegid üllatuse, kutsudes peole ka paaripanija Anne, kes meie abielutõotust uuendas ning ilusaid soove edastas. Andis üle ka maavanema kingituse – fotoraamatu Eesti kaunitest kodudest.»

Valgas kaupmehe ja vorstimeistri kahelapselises peres kasvanud Martin õppis Valga arve- ja plaanindustehnikumis. Nende klass tegi ajalugu sellega, et viis õpilast, Martin nende hulgas, lõpetas kiitusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles