Ajaloohuvilised arutlevad Valga puumajade tuleviku üle

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kesk 20 muinsuskaitsealuse maja lammutamine Valgas tänavu sügisel käis kiirelt. Kõige rohkem on probleemseid korterelamuid praegu Ida-Viru ja Valga maakonnas.
Kesk 20 muinsuskaitsealuse maja lammutamine Valgas tänavu sügisel käis kiirelt. Kõige rohkem on probleemseid korterelamuid praegu Ida-Viru ja Valga maakonnas. Foto: Maarius Suviste / Valgamaalane

Täna toimuv selleaastane Valga ajalookonverents «Varjatud ja avalik kultuuripärand Valgas/Valkas ja lähikonnas» on pühendatud Valga ja Valka linna ning lähiümbruskonna arheoloogilisele ja arhitektuursele pärandile.

Valga ja Valka on rikkad oma arhitektuurse pärandi poolest. Kõige enam on kaksiklinn Valga-Valka tuntud oma juugendarhitektuuri poolest. Väga tähelepanuväärne on ka meie ühise linna puitarhitektuur.

«Paljud puumajad on aga kahjuks väga halvas seisus ja nii on konverentsi üks peamiseks arutlusteema, mida nendega peale hakata,» tõdes Valga muuseumi teadur-varahoidja Priit Riemann. Ta lubas, et konverentsil antakse ülevaade ka kaksiklinnas ja selle ümbruses aset leidnud arheoloogilistest kaevamistest.

Kolmandat korda korraldatav konverents toimub Valgamaa kutseõppekeskuses. Seda juhib Valga muuseumi direktor Pikne Kama. Konverentsi korraldab Valga muuseum koostöös Läti-Eesti instituudi ja Valga linnavalitsusega. Sündmust rahastavad hasartmängumaksu nõukogu ja Valga linnavalitsus.

Konverents on suunatud kõigile, kes tunnevad huvi Eesti ja Läti ajaloo vastu. Esinevad tunnustatud lektorid nii Eesti kui Läti ülikoolidest ja muuseumitest.

Konverentsi töökeelteks on eesti ja läti keel, korraldatud on sünkroontõlge. Konverentsil osalemine on tasuta. Vajalik on eelnev registreerumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles