Suurlaat toob võrumaise toidu mekkijad kokku

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rõuge vallas Nogu külas maheköögivilju hapendav Ulvi Kallas osaleb Uma Meki laadal, et enda kaubast rohkem teada anda.
Rõuge vallas Nogu külas maheköögivilju hapendav Ulvi Kallas osaleb Uma Meki laadal, et enda kaubast rohkem teada anda. Foto: Arved Breidaks

Koduköögis valminud hoidised, kodused leivad-küpsetised, aiasaadused ning kohalikes meiereides valminud juustud meelitavad homme Võrru Uma Meki suurlaadale taas tuhandeid Võrumaa maitsete taganõudjaid.

«Saal on täis ja kõik esindatud kaubapakkujad on väiketootjad,» kinnitas Võrumaa toiduvõrgustiku koordinaator Esta Frosch. Kokku on Võru spordikeskuses laupäeval oma kaupa pakkumas sadakond toiduvalmistajat ning ka mõni käsitööline.

Kuna suurlaadal osalemine on varasema toetusekraani sulgumise järel tänavu kauplejatele tasuline, jättis Froschi sõnul mõnigi inimene oma aiasaadustega kohale tulemata. «Millest on tegelikult väga kahju,» nentis Frosch. Ka käsitöölisi on sel põhjusel varasemast vähem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles