Helsingi tunneli idee idaneb Lõuna-Eestis tiigi kaldal

Maa­rius Suviste
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Peterson hakkab juba kaugelt silma. Korvpallurikasvu laiaõlgne ja heas vormis 58aastane mees, kes on pealaest jalatallani võilillekollaseks riietunud.
Toomas Peterson hakkab juba kaugelt silma. Korvpallurikasvu laiaõlgne ja heas vormis 58aastane mees, kes on pealaest jalatallani võilillekollaseks riietunud. Foto: Maarius Suviste / Lõuna-Eesti Postimees

Elu jooksul nii Eesti kunagist rahvuslikku lennukompaniid Estonian Air kui ka lennuametit juhtinud Toomas Peterson istub Sangaste lähedal rahus ja vaikuses kodutiigi kaldal. Tammist alla voolava veesulina taustal mõtiskleb ta oma uue projekti üle: mere põhja ankrutega kinnitatud hõljuv tunnel Tallinnast Helsingisse.

«Ma tulen tee äärde vastu,» ütleb Peterson telefonis, kui mulle oma koju teed juhatab. Mõne aja pärast hakkabki ta juba kaugelt silma. Korvpallurikasvu laiaõlgne  58aastane mees, kes on pealaest jalatallani võilillekollane: nii müts, jope, teksad kui ka kõrge säärega kummikud on ühte värvi.

Ta istub autosse ja sõidame looklevat pehmet metsateed pidi tema koduni. Siin on tema esivanemate sünnipaik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles