Surmaga lõppenud tulekahju eel käis majas naabri väitel jooming

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Traagilisele tulekahjule Võrumaal Külaorus eelnes majas pikaks läinud alkoholi tarvitamine, mis jäi üksi elanud 49aastasele majaperemehele viimaseks.

Vastseliina lähistel Külaorus, mitte kaugel Vastseliina kirikust asunud väike maja oli kohalike andmeil juba pikemat aega olnud joomakohaks, millest neljapäeva hommikuks oli alles jäänud üksnes ahervare.

«Ükskord pidi see juhtuma,» lausus naabrimees Jaak Karu. "Joodi seal juba mitu aastat, aga viimasel ajal Läti õlut eriti palju."

Hävinud maja toapõrandal vedelev tühjade alkoholipurkide ja -pudelite, sealhulgas Läti õllepurkide lasu kinnitab seda. "Kolm meest seal koos käis ja eile oli neil kõvasti rauas olnud," lisas naabrimees.

Sündmused hakkasid kolmapäeva õhtul hargnema kella 22.55 ajal, kui üle tee naaber tulekahju avastas. "Pääste oli kolme minutiga kohal, aga no siis käis tuli juba katusest välja," rääkis Karu.

Esmalt loodeti, et peremees Mati on vahest suutnud majast välja roomata, kuid see lootus ei täitunud. Päästjad leidsid tema surnukeha kahe voodi vahelt. "Külal on üks korsten vähem, kuigi korsten ise jäi püsti," sõnas Karu.

Hukkunu oli tema sõnul kõrgharidusega elektriinsener, kuigi ei töötanud enam ammu. Küll aga olnud usin raamatukogu külastaja.

Millest tulekahju alguse sai, pole veel teada. Suitsumees Mati naabri kinnitusel ei olnud. «Ahju ta ei kütnud, magas välisriietes,» sõnas Karu.

Külma peletamiseks kasutas Mati soojapuhurit ning pole võimatu, et elektrijuhtmestik ei pidanud pingele vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles