Setomaa otsib väetist kohalikule toidumajandusele

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Setomaa toiduala inimeste kokkusaamisel pakuti kohalikust toorainest valmistatud suupisteid.
Setomaa toiduala inimeste kokkusaamisel pakuti kohalikust toorainest valmistatud suupisteid. Foto: Arved Breidaks/Lõuna-Eesti Postimees

Obinitsa külakeskuses said reedel kokku Setomaal kohaliku toidu kasvatamise, valmistamise, müügi ja hulgi ostmisega tegelevad inimesed, et arutada kohaliku toidumajanduse edendamise plaane.

Päeva eestvedaja Ülle Pärnoja sõnul on setodel soov suurendada kohapeal kasvatatud toidu tarbimist.

See pakuks kohalikele aednikele, põllusaaduste kasvatajatele ja toiduvalmistajatele kindlust oma ettevõtmiste planeerimisel ning meelitaks juurde uusi tegijaid.

Veerandsada osalejat arutles, millist koostööd peaks selleks tegema ning millistest takistustest tuleb eesmärgi nimel üle ronida.

Samal ajal koolitas restorani Markofka peakokk Inga Paenurm külakeskuse köögis perenaisi valmistama kohalike toiduainete põhjal nii suupisteid kui ka sooja rooga.

Päeva lõpetasid kohalike ettevõtjate tooteesitlused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles