Küsiti nii Aleksander Suure kui Carmen Kassi kohta

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval startis taas suurim üle-eestiline mälumänguvõistlus Maakilb. Selle avavoor toimus üheaegselt seitsmes kohas üle Eesti, nelja Lõuna-Eesti maakonna esindused said kokku Põlvas.

Mängu läbi viinud kohalik koolijuht Koit Nook avaldas heameelt, et omavalitsustele segasel aastal on algselt eelkõige omavalitsuste jõuproovina mõeldud võistlusel osalejaid pea sama palju kui varem. Et kõige tähtsam on piirkondlik identiteet, mitte ametlikud piirid, näitas kas või see, et osalejate seas olid Tähtvere ja Palupera võistkonnad – kuigi sellenimelisi valdu enam kaardilt ei leia. Kokku oli Põlvas kohal 14 võistkonda Põlva-, Tartu-, Valga ja Võrumaalt.

Küsimusi olid tarkpead Eesti Mälumänguliidust kokku pannud tavapäraselt poolsada ja need viisid nii kaugete aegade taha kui tänapäeva. Uuendusena oli osa küsimusi nelja vastusevariandiga. Nii näiteks tuli teada, kas Aleksander Suur suri Babülonis, Ekbatanas, Persepolises või Susas. Või seda, kas kümme aastat tagasi oli Eesti populaarseim kassinimi Andrus, Carmen, Indrek või Potter. Kui esimesel juhul oli õige vastus Babülon, siis teisel Carmen – kunagise tippmodelli auks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles