Tarmo Mõttus: isa peab alati olemas olema

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrumaa aasta isa Tarmo Mõttus ütleb, et palju arusaamatusi jääb peres olemata, kui sõlmida lastega kokkulepped. 
Foto:
Võrumaa aasta isa Tarmo Mõttus ütleb, et palju arusaamatusi jääb peres olemata, kui sõlmida lastega kokkulepped. Foto: Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Võrumaa aasta isaks valitud Tarmo Mõttusel (46) on elu jooksul tulnud päästa Bakuus kuulide alt vene ohvitseride peresid, ehitada Singapuris ja Itaalias laevu ja käia Soomes kalevipojaks. Nüüd rüüpab ta kohvikus magusat teed ja tunnistab, et kõige parem on olla Võrus oma naise ja kolme lapsega ning 15 jalgrattaga.

Aasta isa tiitel võtab Tarmo Mõttuse mõnusalt muhelema. «Algul mõtlesin, et kas tõesti kedagi paremat polnud.» Pisut järele mõelnud, lisab ta: «Ega ma isana midagi valesti teinud ole. Lapsed on tublid, viisakad, terved, tugevad, kodu on soe. Sportlasena tean, kus on start ja finiš, kuid pere ei ole võistlus, see toimub kogu aeg. Tiitel on meeldiv tunnustus.»

Tarmo Mõttuse kandidatuuri seadis üles vanem tütar Mari-Liis. 20aastase tudengineiu järel sirguvad peres neljandas klassis käiv viiemees Matthias ja seitsmeaastane pesamuna Marta. Elukaaslase Gertyga on Tarmol käsil 23. koos­eluaasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles