Lõuna-Eestis võidutses 48aastane valimisliidus kandideerinud mees

Tomi Saluveer
, ajaleht@lounapostimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: LEPM

Lõuna-Eesti vastne omavalitsusjuht on keskmiselt 48 aasta vanune, valimistel mõnda valimisliitu kuulunud meesterahvas. See saab ilmsiks, kui vaadata nüüdseks selgunud kohtade jagunemist Põlva, Valga ja Võru maakonna uutes omavalitsustes.

Keskmine elanike arv ühes Lõuna-Eesti omavalitsusüksuses on pärast haldusreformi 8563 inimest. Kui 14 ruutkilomeetri suurune Võru linn välja jätta, on omavalitsusüksuse territooriumi keskmine suurus 652 ruutkilomeetrit. Kolmes maakonnas elab 6535 ruutkilomeetri peal kokku 94 193 inimest.

Lõuna Eesti kolmes maakonnas kandideeris 233 volikoguliikme kohale kokku 1362 inimest, ühele kohale soovis seega saada 5,8 inimest. See on veidi väiksem üle-eestilisest keskmisest, mis on 6,8. Kõige tihedam oli konkurents Võru linnas, kus ühele kohale kandideeris 7,9 inimest; kõige vähem kandidaate (3,2) ühele kohale oli Kanepi vallas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles