Mitu kagueestlast kandideerib aasta kergejõustiklaseks

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Odaviskaja Magnus Kirt alustas hooaega hästi.
Odaviskaja Magnus Kirt alustas hooaega hästi. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Homme saab viimast päeva osaleda Eesti aasta kergejõustiklaste valimisel.

Eesti Kergejõustikuliit (EKJL) valib aasta kergejõustiklased täiskasvanute arvestustes ning U23, U20 ja U18 vanuseklassis.

Aasta kergejõustiklased selguvad kergejõustikufännide, spordiajakirjanike, EKJLi liikmesklubide ja kergejõustikutreenerite häälte põhjal. Kõik sihtrühmad saavad hääletada igas arvestuses ühe sportlase poolt. Kui mingis kategoorias jääb mitu sportlast esikohta jagama, siis otsustab kategooria võitja kergejõustikuliidu juhatus. Kergejõustikufännid saavad hääletada Facebookis – www.facebook.com/kergejoustik.

Kagueestlastest kandideerib tiitlile Tõrvast pärit odaviskaja Magnus Kirt, kes esindab TTÜ spordiklubi. Euroopa edetabelis on ta kümnes ja maailma omas 14. kohal. Tänavustel maailmameistrivõistlustel sai ta odaviskes 11. koha tulemusega 80.48. Kirt on valitsev Eesti ja Balti meister.

U23 vanuseklassis on kandidaat Võru spordiklubi Lõunalõvi esindaja Õilme Võro. 200 meetri jooksus sai Võro oma vanuseklassis Euroopa meistrivõistlustel 23. koha, universiaadil Taipeis aga oli 100 meetri jooksus 28. kohal.

Balti meistrivõistlustel oli Võro 100 meetri jooksus teine ja 200 meetri jooksus kolmas. Eesti meistrivõistlustel oli ta 100 meetri jooksus absoluutarvestuses teine, 200 meetris aga esimene. Oma vanuseklassis oli ta mõlemal distantsil parim.

Eesti talvistel meistrivõistlustel võitis Võro 60 meetri jooksus teise ja 200 meetris esimese koha, oma vanuseklassis aga võitis mõlemal alal meistritiitli.

U20 vanuseklassis kandideerib aasta parimaks mitmevõistleja Karel Tilga, kes on pärit Otepää vallast ja esindab nüüd Tartu spordiseltsi Kalev. Oma vanuseklassi Euroopa edetabelis on ta kolmas.

Tilga võitis kümnevõistluses Euroopa meistrivõistlustel oma vanuseklassis pronksmedali. Eesti meistrivõistlustel sai ta kümnevõistluses hõbemedali. U20 vanuseklassis võitis Tilga Eesti meistrivõistlustel meistritiitli kuulitõukes, hõbemedali kõrgushüppes ja pronksi kettaheites. Talvistel Eesti meistrivõistlustel võitis ta samuti U20 vanuseklassis kuulitõukes kulla ja kõrgushüppes hõbeda.

U20 arvestuses on kandidaat ka Tõrvast pärit odaviskaja Marcella Liiv, kes asub enda vanuseklassi Euroopa edetabelis 11. kohal. Euroopa U20 meistrivõistlustel võitis ta 6. koha. Liiv on oma vanuseklassis valitsev Eesti meister. Balti meistrivõistlustel saavutas ta aga absoluutarvestuses 7. koha.

Aasta kergejõustiklased selguvad pidulikul üritusel 24. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles