Ratas: Eesti loob idas Euroopa moodsaima välispiiri

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arved Breidaks/Lõuna-Eesti Postimees

Eesti idapiiri ehitamine on hea näide, kuidas uut viisi mõeldes ja moodsat tehnoloogiat kasutades saab tõkestada organiseeritud kuritegevuse ja terrorismi levikut, ütles peaminister Jüri Ratas teisipäeval.

„Seni oleme arvanud, et inimesed valvavad piiri ja tehnika abistab. Arvutite, anduritehnoloogia ning droonide kiire areng võimaldab aga praegu ehitada välja piiri, mis on 100 protsendi ulatuses tehnoloogiliselt valvatud,“ sõnas Ratas julgeolekuvaldkonna üritusel Tallinnas.

„Hakkasime umbes 20 aastat tagasi ehitama oma e-riiki ja nüüdseks võime nimetada end e-valitsemise eksperdiks,“ lausus valitsusjuht.

Tema sõnul on digitaalse elu varjuküljeks aga küberrünnakud. „Eestit tabab üks küberrünnak sekundis ja meil ei ole alust arvata, et see trend tulevikus langeks. Peame kaitsma inimesi sama hästi nii füüsilises kui ka kübermaailmas,“ lisas Ratas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles