ID-kaart on aktiivsematel kasutajatel uuendatud

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PPA Valga teenindus
PPA Valga teenindus Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

ID-kaardi on teisipäevase seisuga uuendanud 232 000 inimest, neist peaaegu 188 000 arvuti vahendusel ja 44 000 politsei- ja piirivalveameti teenindustes, teatas riigi infosüsteemide amet (RIA).

Uuenduste arv on viimastel päevadel langenud. „Kui eelmise nädala alguspoolel hüppas kauguuenduste arv 25 000ni, siis eile jäi see 7000 juurde,“ lausus RIA eID valdkonna juht Margus Arm.

Aktiivsem osa ID-kaardi kasutajatest on tema sõnul uuenduse ära teinud ning kõigil teistel, kes kaarti elektrooniliselt harvem kasutavad, on võimalus löögile pääseda.

„Soovitame ID-kaarti uuendavatel inimestel võimalusel esmajärjekorras kasutada kauguuendamise võimalust,“ lisas Arm.

Kuigi uuendamise protsessis on suurem osa tõrkeid parandatud ning süsteemid töötavad, näitab kasutamise tagasiside, et väiksel osal inimestest ei pruugi uuendatud sertifikaatidega ID-kaart korrapäraselt toimida või kaart lukustub.

„Oleme lukustumist põhjustava probleemse koha tuvastanud ning praegu testime lahendust, mille plaanime avalikustada selle nädala jooksul,“ kinnitas Arm. „Soovitame alati kasutajatel alla laadida pakutavad tarkvarauuendused. Eriti oluline on see uuendatud ID-kaardi kasutamiseks, sest kõik enne 24. oktoobrit avalikustatud ID-kaardi tarkvaraversioonid ei toeta uuendatud ID-kaarti.“

Turvariskiga ID-kaardi sertifikaatide peatamisest alates 3. novembri hilisõhtul on kaardi uuendanud  166 000 inimest. Nende hulgas on ca 31 000 inimest, kelle jaoks on ID-kaart igapäevane töövahend.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles