Tõrvast pärit näitleja Aarne Soro: «Tahtsin olla keegi»

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimased lavastuse «Orpheus allilmas» proovid enne laupäevast esietendust Ugala teatris. Tüki kohta ütleb Aarne Soro, et lugu on kindel klassika – selge ideega, mille lavastaja Ingomar Vihmar on eriti põnevaks vorminud. Pildil David Cutrere Aarne Soro kehastuses.
Viimased lavastuse «Orpheus allilmas» proovid enne laupäevast esietendust Ugala teatris. Tüki kohta ütleb Aarne Soro, et lugu on kindel klassika – selge ideega, mille lavastaja Ingomar Vihmar on eriti põnevaks vorminud. Pildil David Cutrere Aarne Soro kehastuses. Foto: Heigo Teder / Ugala

Praegu Ugalas esietenduseks valmistuv Valgamaalt pärit näitleja Aarne Soro on töötanud ka õpetajana Tõrvas ning sealses kultuurimajas lage remontinud.

Tänu ühele ammusele ebaõnnestumisele on ta saanud aga juba kaks aastakümmet just Ugala lavalaudadel inimestele emotsioone pakkuda. Selle ajaga on ta teinud seal enam kui 70 rolli, mis on paarikümneaastase näitlejatöö kohta aukartust äratav pagas. Tunnustuste üleslugemiseks jääb ka kahe käe sõrmedest puudu. Paljud teavad teda aga hoopis mõne filmi või teleseriaali kaudu.

Hiljaaegu New Jerseys parima lühimängufilmi auhinna võitnud BFM filmikunsti õppekava teise kursuse töös «Pyramus ja Thisbe» oli Sorol samuti roll täita: tema osaks oli kehastada kurjamist narkodiilerit. Film ise on klassikalise kreeka müüdi modernne versioon noortest armunutest, kes püüavad saada eemale oma perekondadest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles