Spordikeskuse ehitus jõuab uude etappi

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kääriku spordikeskusest peaks saama Eesti spordi olümpiaettevalmistus- ja treeningkeskus.
Kääriku spordikeskusest peaks saama Eesti spordi olümpiaettevalmistus- ja treeningkeskus. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

SA Tehvandi Spordikeskus kuulutas välja riigihanke 4,5 miljonit eurot maksma mineva Kääriku spordikeskuse teise ja kolmanda etapi väljaehitamiseks Otepää vallas.

«Ootame hankes osalema ettevõtteid, kes tahavad jätta oma panuse parima spordikeskuse väljaehitamiseks meie tulevastele tippudele,» ütles sihtasutuse juhatuse liige Kristjan Karis pressiteate vahendusel.

Kääriku spordikeskusesse rajatakse kunstmurukattega jalgpalliväljak, ehitatakse uus pallimängude hall ja suure tehnika garaaž, renoveeritakse olemasolev garaaž ja Kekkose saun ning ehitatakse välja välikommunikatsioonid.

Hankes sätestatud ehitustööde lõpetamise tähtaeg on 2018. aasta 30. detsember, kuid kunstmurukattega jalgpalliväljak peab valmima järgmise aasta septembris ning pallimängude hoone 2018. aasta detsembri keskpaigaks.

Hanke maksumus on 4,5 miljonit eurot. Pakkumusi saab esitada 6. detsembrini.

Kääriku spordikeskuse väljaehitamise esimene etapp valmis käesoleva aasta juunis ning selle käigus valmis uus 150 kohaline sportlasmajutushoone, vee- ja reoveejaamad ning välikommunikatsioonid. 2019. aastal planeeritakse välja ehitada ka kergejõustikustaadion.

Kultuuriministeerium tegi valitsusele ettepaneku eraldada perioodil 2018–2020 riigieelarvest 12 miljonit eurot Tehvandi Spordikeskus SA-le Kääriku spordikompleksi väljaehitamiseks.

Kultuuriminister Indrek Saar ütles juunis, et Kääriku spordikeskuse väljaehitamine Eesti spordi olümpiaettevalmistus- ja treeningkeskuseks on oluline ja vajalik samm Eesti spordimaastiku arendamisel. Eestis ei ole ministeeriumi hinnangul spordilaagrite läbiviimiseks ühtset kompleksi.

Ministeeriumi tehtud ettepaneku kohaselt eraldati tuleval aastal 3,8 miljonit, 2019. aastal 4,3 miljonit ning 2020. aastal 3,9 miljonit eurot.

Keskuse arendamiseks ei ole võimalik kasutada Euroopa Liidu raha, mille tõttu taotleb ministeerium lisaraha riigieelarvest. Spordikompleksi väljaehitamiseks vajaminevad 12 miljonit eurot sisaldab spordihotelli laiendust, võistkonnamajade ehitust, spordihoone rekonstrueerimist, konverentsi- ja toitlustushoone rekonstrueerimist ning erinevate spordiväljakute ja staadionite rajamist.

SA Tehvandi Spordikeskus haldab Kääriku spordikeskust 2012. aastast eesmärgiga ehitada välja Eesti ja lähipiirkonna sportlaste saavutusspordi ettevalmistuskeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles