Raudteeliini juubel tõi esile magusvalusaid mälestusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänaõhtune Tartu-Valga rong võeti piirilinnas vastu puhkpillihelidega, et tähistada rongiliini 130. aastapäeva. Sel puhul kogunes jaama mitusada inimest, kellest paljudel raudteega oma suhe.

„Olen uhke, et Valga on raudteelinn – minule on see väga oluline,“ kinnitas pensionär Virve Kärson.  „Samas on raudtee hiilgeajad ikkagi möödas – sai ju vanasti siit sõita viies suunas. Eriti kahju on, et katkenud on rongiliiklus Võruga.“

Sama meelt oli Maret Jullis. „Minul on tütar Võrus. Nii hea oleks rongiga teineteise juurde sõita. Teeb ikka väga kurvaks, et see võimalus puudub. Tegin kaasa viimase reisi Valga-Võru rongiga. See oli emotsionaalne sõit: igas jaamas toodi rongifirma töötajatele lilli, inimesed olid pisarais ...,“ meenutas naine, kes lapsena tihti Hargla ja Valga vahet kitsarööpmelisel raudteel sõitis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles