Remont teeb haiglasse pääsemise keeruliseks

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigla estakaadi remont algas juba jaanipäeva paiku.
Haigla estakaadi remont algas juba jaanipäeva paiku. Foto: Arvo Meeks

Valga haigla klientide sõnul teeb pikalt kestev estakaadi remont haiglasse pääsemise puudega inimestele vaevarikkaks. Haigla juht ütles, et tööd peaksid valmis saama kuu lõpuks.

Estakaad ehk haiglahoone ees olev kaldtee võimaldab majja pääseda esikülje ustest. Suvel algas selle kallal põhjalik remont.

«Estakaadil olid varem invakohad, sai autoga sinna sõita, sealt oli lühem maa minna ja treppe ei olnud. Jaanipäeva paiku algas probleem pihta. Nüüd tuleb alt ratastooliga kuidagi saada lifti. Seal ei ole võimalust peatuda, et saaks ukse alla sõita, parkla on alati autosid täis,» rääkis puudega valgamaalane, kellel tuleb tihti haiglas käia.

Probleem on just pikk tee, mis tuleb jalgsi läbida. «Kõige keerulisem on, et autoga ei saa seal peatuda. Kahe karguga komberdad ukse juurde.»

Sama mure oli ka Valga elanikust mehel. «Ratastoolis inimestele tuleb järele sõita autoparklasse. Nägin eile (kolmapäeval – T. L.) kaht inimest, kellele sõideti parklasse järele.»

Haigla juhataja Marek Seer ütles, et estakaad tuli remontida, kuna ekspertiis näitas, et see on oma aja ära elanud ning ehitise kandevõime on kaduma läinud.

Seeri sõnul ehitustööd veel käivad ja need on graafikus, kuid on kaua kestnud, kuna tegu on mahuka tööga. «Mis siis, et seal ei ole igapäevast aktiivset toimetamist märgata, kuid taustal käivad ehitustööd. Seetõttu ei lase me sinna veel autosid peale. Paraku ei kuiva ka betoon kiiresti.»

Seer lisas, et lõplikult valmis saavad tööd loodetavasti novembri lõpuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles