Loodusemees Arne Ader peab fotoaparaati vaid pintsliks

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsena oli loodusfotograaf Arne Aderi esimene fotoaparaat Smena 8M. Nüüdseks on ta truuks jäänud Canonile.
Lapsena oli loodusfotograaf Arne Aderi esimene fotoaparaat Smena 8M. Nüüdseks on ta truuks jäänud Canonile. Foto: Arvo Meeks

Fotograafi ja loodusemehena tuntud Arne Aderi sõnul on tema roll loodusloo viimine inimesteni. Otepääl elav Ader ütleb, et on perifeeria fänn ja enne majandust tuleks Eestis väärtustada paljudes riikides kaduma läinud vaikseid paiku.

Enne kui saime Aderi vanaisa ehitatud majas plaanitud teemadel vestlema asuda, jõudis ta tutvustada toas leiduvaid kõrgtehnoloogilisi vidinaid. Näiteks olid tal laual raamitud fotod, mida katab kaitsev klaas, mis otse vaadates jätab mulje, nagu klaasi polekski. Mehe sõnul meeldib talle kasutada parimaid materjale.

Ka oli tal parasjagu pooleli mitte paberist, vaid puuvillast eriti kaua säilivate postkaartide käsitsi väljalõikamine, mis ta oli printinud oma tippklassi printeriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles