Võrumaa loomakliinikus avastati rikkumine

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"On mõtlemapanev, et ettevõtted ei olnud teadlikud kasutatavate kemikaalide kantserogeensest toimest," ütles tööinspektsiooni peadirektori Maret Maripuu.
"On mõtlemapanev, et ettevõtted ei olnud teadlikud kasutatavate kemikaalide kantserogeensest toimest," ütles tööinspektsiooni peadirektori Maret Maripuu. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Tööinspektsioon kontrollis töökeskkonda loomakliinikutes. Inspektorid külastasid kokku 22 ettevõtet Harju-, Jõgeva-, Pärnu-, Tartu-, Viljandi- ja Võrumaal. Valdavalt oli tegemist alla 10 töötajaga ettevõtetega. Tuvastati 88 rikkumist, millest 15 kohta koostati ettekirjutus.

«Võrumaal kontrolliti üht loomakliinikut. Tuvastati üks rikkumine, mis oli seotud töötajate tervisekontrolli korraldusega,» ütles Lõuna-Eesti Postimehele inspektsiooni meedianõunik Kristel Abel.

Kontrolliti, kas tööandja on vältinud või vähendanud bioloogiliste ohutegurite mõju. Inspektorid vaatasid üle riskianalüüsid ning kontrollisid töökeskkonna ohutust, töötajate väljaõppe küsimusi ja tervisekontrolli korraldust.

Selgus, et bioloogilise ohuteguri osas on loomakliinikutes töötajate väljaõpe üsna hästi korraldatud ning töötajad teavad õigeid ja ohutuid töövõtteid. Probleemseks osutus töötajate juhendamine, ligi pooles ettevõtetest puudusid vajalikud ohutusjuhendid. Suurimaid puudujääke tuvastasid inspektorid töötajate tervise hoidmisel töökohas, nii terviseriskide vältimisel kui tervisekontrolli korralduses.

«Kahjuks peab tõdema, et probleeme ja tegematajätmisi tuvastati kõigis loomakliinikutes,» ütles tööinspektsiooni peadirektor Maret Maripuu.

«Halvas mõttes üllatavalt mõjus asjaolu, et töötajate vaktsineerimist näiteks marutõve vastu ei peetud vajalikuks, kuigi tegemist on väga ohtliku haigusega. Samuti polnud enamuses ettevõtetes korraldatud töötajate tervisekontrolli töötervishoiuarsti juures, kuigi kokkupuude bioloogilise ohuteguriga on suur,» lisas ta.

Bioloogilised ohutegurid on mikroorganismid, näiteks bakterid, viirused, seened, mis võivad põhjustada infektsioonhaigusi, allergiat või mürgistusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles