Video: Enam kui 70 aastat sirgunud kuusest sai valgalaste pühademeeleolu looja (5)

Arvo Meeks
, fotograaf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuidas käib üle paarikümne meetrise ja enam kui 70 aastat sirgunud kuuse toomine linna? Ülesanne pole kergete killast, sest peab ju pühademeeleolu loov jõulupuu pärale jõudma ühes tükis. Kaheminutiline videoklipp võtab kokku kuuse teekonna kasvukohast linna jõudmiseni. 

Tänavune jõulupuu sirgus enam kui 70 aastat Jaanikese külas ja on praeguseks edukalt toimetatud Valga linna. Kõigele sellele eelnes planeerimine ja inimestevaheline koostöö. Teisipäeva hommikul hakkas mootorsaag undama ja sellega sai alguse ühe väärika puu ohverdu. Seda muidugi üllal eesmärgil - luua jõulumeeleolu ja pakkuda ehituna silmarõõmu.

Lühidalt tööprotsessist. Esmalt kinnitatakse kuuse ladva ülemisse otsa kraana tross ja saetakse seejärel puu alt läbi. Teise kraana tross kinnitatakse alumise tüveosa külge ja puu tõstetakse aeglaselt veoauto haagisele. Kuusk fikseeritakse kindlalt, oksad tõmmatakse rihmadega koomale ja teekond linna suunas võibki alata.

Nagu videos nähtub, on jõulupuu gabariidid suured ja Valga-Tartu maantee mõlemad sõiduread olid kuuske täis. Teekonda turvas politsei, Elektrilevi brigaad ja Valga linnahooldusameti töötajad. Hommikul 9 paiku alanud tööd kestsid napilt keskpäevani, mil jõulupuu kultuurikeskuse esisel paika tõsteti. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles