Luubi all on laste heaolu (1)

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa Rajaleidja keskuse juht Jaanika Käst on juba neljandat aastat korraldatava konverentsi idee ja pealkirja autor, samuti selle peakorraldaja ja eestvedaja.
Valgamaa Rajaleidja keskuse juht Jaanika Käst on juba neljandat aastat korraldatava konverentsi idee ja pealkirja autor, samuti selle peakorraldaja ja eestvedaja. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna Valgas toimuv konverents püüab aidata kaasa laste heaolu edendamisele.

Täna Valgas toimuv konverents püüab aidata kaasa laste heaolu edendamisele.

Valga gümnaasiumis toimuvale konverentsile «Kõik lapsed peavad saama võimaluse õnnestuda» on sel aastal oodata üle saja haridusvaldkonna asjatundja – õpetajaid, tugispetsialiste, koolijuhte, lastevanemaid ja teisigi –, kelle võimuses on laste eluolu parem ja targem korraldamine.

Nagu traditsiooniks saanud, toimub konverents lapse õiguste nädalal, mil tänavu möödub 26 aastat ÜRO lapse õiguste konventsiooni jõustumisest Eestis.

Konverentsil tulevad haridusvaldkonna spetsialistide ja praktikute ettekandmisel käsitlusele teemad, mis on tänapäeval laste elus aktuaalsed. Näiteks suhtlemine konfliktiolukorras, vaimset tervist kaitsevad faktorid, Eesti õpilaste heaolu PISA 2015. aasta uuringus, kaasav haridus ning Eesti noorte karjäärijuhtimise pädevused.

Esinevad kliinilised psühholoogid Airiin Demir ja Anna-Kaisa Oidermaa, PISA koordinaator Gunda Tire, haridus- ja teadusministeeriumi üldharidusosakonna nõunik Tiina Kivirand ja Innove karjääriõppe peaspetsialist Virve Kinkar.

Konverentsi korraldava Valgamaa Rajaleidja keskuse juht Jaanika Käst on kindel, et konverents on vajalik ja eriline. Seda seetõttu, et lisaks laste heaolu edendamisele pakub see spetsialistidele võimaluse vahetada teadmisi ja kogemusi.

«Veelgi enam, konverentsil leiavad käsitlemist teemad, mis just täna meie piirkonnas ja Eesti väiksust arvestades  kogu Eestimaal laste heaolu tagamisel kodus ja koolis aktuaalsed on,» lisas Käst.

Üles astuvad ka Valga muusikakooli lapsed, maavanema esindaja, Valga gümnaasiumi direktor ja Valgamaa Rajaleidja keskuse juht. Päeva modereerib Lauri Drubinš. Täpsem päevakava on leitav Innove kodulehelt.

2016. aastal pälvis konverents «Kõik lapsed peavad saama võimaluse õnnestuda» SA Innove aasta teo auhinna.

Valgamaa Rajaleidja keskus kuulub SA Innove Rajaleidja võrgustikku, mis pakub tasuta karjääri- ja õppenõustamisteenuseid kuni 26aastastele noortele ning on partneriks lastevanematele ja haridustöötajatele.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles