Südamega töötegemine tõi kolm tunnustust Võru maakonda

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühispildil tunnustatud tugiisikud
Ühispildil tunnustatud tugiisikud Foto: Sotsiaalkindlustusamet

Sel nädalal anti silmapaistvatele tugiisikutele ja lapsehoidjatele üle tänukirjad. Tunnustate seas oli kolm Võrumaa tugiisikut.

Tänukirjad raske ja sügava puudega laste aitamise eest andis sotsiaalkindlustusameti peadirektor Egon Veermäe üle Swissôtel Tallinn konverentsikeskuses.

„Töö raske ja sügava puudega lastega vajab suurt pühendumist ja erilist empaatiat. Teie hooliv ja soe suhtumine oma hoolealustesse ja nende peredesse on kullahinnaga,“ lausus sotsiaalkindlustusameti peadirektor Egon Veermäe tänukirju üle andes.

Tunnustatute seas oli lausa kolm tugiisikut Võrumaalt.

Anni Mets, kes on tugiisikuna ametis Võrus Nöörimaa tugikodus, teeb oma tööd südamega ja on tugilapsele tõeline sõber ja toetaja. Samas tugikodus töötav Lia Vahtrat on iseloomustatud kui mõistvat, paindlikku, tasakaalukat ning empaatilist inimest, kes oskab suurepäraselt teha koostööd kogu tugilapse võrgustikuga.

Tunnustuse saanud Rõuge vallavalitsuse tugiisik Ave Vill on välja töötatud igapäevase tagasisidestamise süsteemi ning tema töömeetodid on mängulised ja lastepärased.

Sotsiaalkindlustusameti lastekaitse osakonna projektijuhi ja ürituse läbiviija Ebeli Berkmani sõnul on tasakaalukus, iseseisvus, põhjalikkus ja hea suhtlemisoskus just need võtmeomadused, mida lapsevanemad ja tööandjad tugiisikute ja lapsehoidjate puhul kõige enam hindavad.

Tänukirjade üleandmisele eelnes koolitus, kus tugiisikutele ja lapsehoidjatele räägiti alternatiivkommunikatsiooni võimalustest. Koolituse viis läbi Käo tugikeskuse eripedagoogilise töö juht ja koolitaja Kati Kiiver.

Sel aastal tunnustati 18 tugiisikut ja lapsehoidjat üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles