Ärevust tekitanud juhtum leidis lahenduse (4)

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pimedail tänavail ei pruugi olla turvaline. Foto on illustreeriv.
Pimedail tänavail ei pruugi olla turvaline. Foto on illustreeriv. Foto: Liisi Ploom

Politsei selgitas välja, et eelmisel nädalal Tõrvas aset leidnud juhtumis seoses kahtlasena tundunud valge kaubikuga midagi ohtlikku polnud.

«Vahetut ohtu poistele ei olnud,» kinnitas Tõrva piirkonnapolitseinik Aleksander Zemskov. «Nende enda kirjeldust mööda sõitis kaubik tasasel kiirusel tänaval, juht poistega kontakti ei otsinud. Ometi poisid ehmusid ning jooksid laiali, samas sõitis kaubik piki tänavat edasi.»

Tema sõnul ilmnes noorukeid küsitledes, et kui üks neist nägi valget, siis teine sinist või musta värvi kaubikut. «Kaamerasalvestustelt nägime, et sel ajal liikus kesklinna turvakaamera vaateväljast mööda kuus kirjeldusele vastavat kaubikut.»

Kogutud infole tuginedes on politseil alust arvata, et poisid silmasid neile ärevana tundunud intsidendi alguses ja lõpus kaht erinevat masinat. «Fakt on, et ükski sõidukijuht ei käitunud poiste suhtes kuidagi pahatahtlikult, veel vähem kuritegelikult. Tõrva linnas keskväljakul käivad ehitustööd, seetõttu ongi seal tihedalt liikvel kaubikuid ja väikebusse,» rõhutas Zemskov.

Politsei suhtles ehitustöölistega, et selgitada välja, mida saavad nemad teha, et väikeses kogukonnas liikuv võõras sõiduk ei tekitaks kohalikes, iseäranis lastes ohutunnet. Samuti kohtus politsei kohaliku kooliperega, et rääkida ka nendega juhtunust ning aidata kaasa õpilaste turvatunde taastamisele.

Intsident leidis aset möödunud neljapäeval, kui tõrvalanna postitas Facebooki kirjelduse kummalisest seigast. Tema eramajja tuli poja sõber, kes teatas, et teda ja tema sõpra jälitati valge väikese bussiga. Poiss rääkis ka emale, kuidas nad olid klassivennaga Riiska linnaosast kooli poole kõndinud ja üks kaubik oli neil üsna aeglaselt järel sõitnud. Noormees teatas juhtunust ka hädaabinumbril.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles