Valgamaa arenguagentuur tähistas juubelit

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa arenguagentuuri kollektiiv
Valgamaa arenguagentuuri kollektiiv Foto: Ülle Juht

24. novembril tähistas Valgamaa arenguagentuur 20. tegutsemisaasta täitumist.

Agentuur kasvas välja 1994. aastal loodud Kagu-Eesti ettevõtluskeskusest ning alustas iseseisvana tegevust 1997. aastal. Loodud sihtasutus on maakondlik arendusorganisatsioon, mille eesmärk on muuta oma tegevustega maakonna majandus- ja elukeskkonda atraktiivsemaks ja konkurentsivõimelisemaks, kaasa aidata koostööle  teiste arendusorganisatsioonide vahel ning pakkuda professionaalseid tugiteenuseid.

Agentuuril on neli peamist tegutsemisvaldkonda: turism, ettevõtete nõustamine, noorte ettevõtlikkuse suurendamine ning mittetulundusühingute nõustamine. Lisaks viib asutus ellu mitmesuguseid maakondlikke projekte.

Turismivaldkonnas koordineerib agentuur Valga, Otepää ja Tõrva turismiinfokeskuste tööd, koostab trükiseid ning kaarte, samuti tegeleb maakonna kui turismisihtkoha turundamise ning turismiettevõtete koolitamisega.

Kolmandat aastat korraldab arenguagentuur noorte ettevõtlikkuse suurendamiseks ettevõtluskonkurssi «Nupp nokib». Sellel osaleb üle saja maakonna noore ning selle käigus loodud õpilas- ja minifirmad on edukad üle-eestilistel konkurssidel. Samuti toetatakse maakonna koolide liitumist ettevõtliku kooli programmiga.

Ettevõtluse valdkonnas nõustatakse alustavaid ja juba tegutsevaid ettevõtjaid, korraldatakse ettevõtjate mentorklubi ning õppereise.

Samuti nõustatakse arenguagentuuris alustavaid ja juba tegutsevaid mittetulundusühinguid, viiakse läbi valdkondlikke koolitusi ning koordineeritakse üle-eestilise ühisnädala käigus Valgamaa üritusi.

Arenguagentuuri tööd koordineerib üheksaliikmeline juhatus ning asutuses töötab 12 inimest.

Valgamaa arenguagentuur kuulub maakondlike arenduskeskuste üleriiklikku tugivõrgustikku, mille ligi 130 konsultanti töötavad pidevalt nii alustavate kui ka kogenud ettevõtjatega. Võrgustiku toel luuakse Eestis igal aastal juurde tuhatkond äriühingut ja pooltuhat MTÜd. Võrgustiku initsiatiivil tegutseb üle riigi kokku sadakond ettevõtete koostööümarlauda ja -võrgustikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles