Kiri: Valgamaa maakodudel on tulevikku

, Arco Vara nooremmaakler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuigi ääremaastumise trend pole kusagile kadunud ja paljud noored eelistavad pärast kooli lõpetamist jätkata haridusteed ning elamist suuremates linnades, püsib Valgamaal huvi heas asukohas ja soodsate hindadega maakodude vastu.

Vanemad maakodud renoveeritakse aastaringseks elamiseks sobivaks või kasutatakse neid suvise puhkuse veetmiseks. Eelistatud piirkonnad on Otepää kant, Sangaste piirkond ja Valga lähiümbrus, aga ostjaid leiab ka kinnistutele, mis asuvad mujal kaunites kohtades.

Tänavu kolmandas kvartalis tehti Valgamaal hoonestatud elamumaadega 37 tehingut, mille juures elamu hinna aritmeetiliseks keskmiseks kujunes 21 000 eurot. Aasta tagasi olid samad näitajad 43 tehingut ja 18 500 eurot. Eelmainitust lähtuvalt on elamuturu kasvukiirus aeglustunud. Tõenäoliselt seetõttu, et kvaliteetseid pakkumisi on turul tervikuna vähe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles