Lapsed uudistasid toimetuse tööd

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga põhikooli kuuenda klassi õpilased külastasid Lõuna-Eesti Postimehe toimetust.
Valga põhikooli kuuenda klassi õpilased külastasid Lõuna-Eesti Postimehe toimetust. Foto: Tiit Loim/Lõuna-Eesti Postimees

Lõuna-Eesti Postimehe toimetust külastasid täna Valga põhikooli 6. klassi õpilased koos õpetaja Sirle Veideriga.

Eesti keele tunnis õpivad kuuendikud ka ajakirjanduse algtõdesid ja seda, kuidas ajalehte koostatakse ning missugused etapid on enne seda, kui ajaleht postkastidesse ja poelettidele jõuab. Nüüd said nad oma silmaga seda näha.

Lehe tegemisest kõnelesid lastele Lõuna-Eesti Postimehe peatoimetaja Sirli Homuha, tegevtoimetaja Jaan Rapp ning küljendaja Jüri Rüsülainen. Lapsed said neile ka küsimusi esitada. Näiteks huvitas neid, kui kaua ühe artikli valmimine aega võtab. Selgus, et vastata polegi nii lihtne – kõik selgub teemast ja loo pikkusest.

Mitu last kinnitas, et loeb aeg-ajalt Lõuna-Eesti Postimehe paberväljaannet. Kui aga neilt küsiti seda, kui palju on laste seas ajalehe digiväljaande lugejaid, tõstsid käe pea kõik kohal viibinud lapsed.

Keeletoimetaja Aime Hõbejõgi tõi lustlikke näiteid keeleapsudest, millega ta oma töös kokku on puutunud. Lastel jagus ka temale küsimusi.

Külalised lahkusid toimetusest Lõuna-Eesti Postimehe värske numbri, ajalehe pastaka ning helkuriga. Küljendaja Jüri ja reporter Tiit Loimi koostöös sündis ka vaid külas käinud lastele mõeldud näidiskülg, mis kajastas nende käiku toimetusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles