Valgast pärit noormees toob lavale kontsert-tantsuetenduse

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruslan Stepanov
Ruslan Stepanov Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Reedel jõuab Vanemuise suures majas vaatajate ette kontsert-tantsuetendus «ABBA». Selle koreograaf-lavastaja on Ruslan Stepanov, kes Valgas sündinud ja siin gümnaasiumi lõpetanud. Viimastes klassides meelitas kooliõde Jelena Petrušina ta stuudio Joy tantsutruppi Richard. Seda aega loebki ta oma tantsutee alguseks.

Lavastuse muusikajuht on Tarmo Leinatamm, kostüümikunstnik Gerly Tinn, valguskujunduse teeb Palle Palmé Rootsist ning videokujunduse Janek Savolainen.

ABBA hittidest koosnevat muusikavalikut – kokku 24 laulu – esitavad Gerli Padar, Tanja Mihhailova, Stephen Hansen (Norra) ja Dave Benton. Lavastuses osalevad WAF laulu- ja tantsukooli lauljad, bänd, Vanemuise balletitrupp ning Vanemuise tantsu- ja balletikooli õpilased. Kokku astub lavale ligi 50 artisti.

«Lavastuse juures on kokku saanud väga tugev kunstiline meeskond ning kõik võtavad asja tõsiselt, kuna tegemist on äärmiselt keerulise žanriga. Ruslan Stepanov on üks põnevamaid koreograafe, kellega töötanud olen. Tänu tema loodud koreograafiale tekib veelgi rohkem pilte ja lugusid, mida laval läbi muusika rääkida,» ütles solist Stephen Hansen.

Etendust mängitakse peale Vanemuise ka Tallinnas Nokia Kontserdimajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles