Suurel laadal osalevad ka Lõuna-Eesti ettevõtjad

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõululaadast on saanud traditsioon.
Jõululaadast on saanud traditsioon. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Reedest pühapäevani on Tartu Näituste messikeskuses traditsiooniline Jõululaat.

Laat täidab kogu messikeskuse ning toob kokku 200 laadalist Eestist, Lätist, Leedust ja Ukrainast, kes kauplevad toiduainete, jookide, käsitöö, ilu- ja tervisetoodete, jõulukaunistuste ja palju muuga.

«Korraldajatena oleme silmas pidanud, et kaubavalik oleks võimalikult mitmekülgne ning müügilettidel põnevaid tooteid. Kuigi sel pühapäeval on alles esimene advent, näitavad varasemad aastad, et jõulukingituste ostmist ei jäeta viimasele hetkele, vaid mitmed kingid muretsetakse juba Jõululaadalt,» rääkis Jõululaada projektijuht Annika Pettai.

«Valgamaalt pärit ettevõtteid osaleb Jõululaadal 3, Põlvamaalt 4 ning Võrumaalt 10,» täpustas AS Tartu Näitused kommunikatsioonijuht Henrik Urbel.

Kui müügitegevus toimub eeskätt messikeskuse kahes suuremas paviljonis, siis keskmine hall on traditsiooniliselt peamiselt jõulumaa päralt, kus saab kohtuda jõuluvanaga ning kus Jääaja Keskus, Tartu Ülikooli kliinikumi lastefond ja huvitegevuse erakool Minikool sisustavad temaatilised alad ning viivad läbi töötube.

«Näiteks saab Jääaja Keskuse jõulualal meisterdada mammutit ja kuulata lugusid ürgaja jõuludest, Minikooli eestvedamisel meisterdatakse jõuluingleid ja jõulukaarte ning lastefond korraldab piparkookide kaunistamise töötoa,» kirjeldas korraldaja.

Lastel on võimalik messikeskuse välialal poniga ratsutada ning väiksemaid loomi nagu küülikuid ja merisigu näeb miniloomaaias, mis asub laada jõulumaal ehk messikeskuse keskmises paviljonis.

Kaupmeestele, kes veel viimasel hetkel müügipinda soovivad, kohta enam korraldajatel pakkuda kahjuks ei ole. «Talveperioodil on sellise suurusega sisetingimustes toimuvaid laatasid vaid mõni üksik, seepärast on nõudlus suur ning usin müügipindade registreerimine algab juba enne jaanipäeva,» märkis Pettai.

Traditsiooniliselt on võimalik Jõululaadale sõita tasuta jõulubussiga, mis väljub sündmuse lahtiolekuaegadel täistundidel Tartu Raekoja platsilt ning pooltundidel tagasi kesklinna. Laada pääse maksab kaks eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles