LUGU AASTAST 2017 ⟩ Kunstnik Navitrolla: töötan praegu nagu hobune

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Navitrolla kunstnikuvaim muretseb, et süsteem kammitseb inimesi liialt: «Mine tööle, mine poodi, mine voodi ja osta, osta...». Süsteemile saab vastu hakata ainult loominguga.
Navitrolla kunstnikuvaim muretseb, et süsteem kammitseb inimesi liialt: «Mine tööle, mine poodi, mine voodi ja osta, osta...». Süsteemile saab vastu hakata ainult loominguga. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kunstnik Heiki Trolla (47) sai kevadel esimest korda vanaisaks, kolis Võrumaalt ära Tartusse ning teeb seal nüüd hobuse moodi tööd. Õige varsti saavad võrulased tema uut avalikku taiest näha Võrus avatavas Nöörimaa kaubanduskeskuses.

Kohtume Navitrollaga tema Kastani tänava kõrgete lagedega ateljees. Vanas tööstushoones jätkub küll saabaste tootmine, kuid aprillist on siin osa ruutmeetreid hõivanud Võrumaa mehe loodav maalikunst. "Mis teha, tööstus ei vaja enam nii palju ruumi ja inimesi. Varsti teevadki robotid kõik ära," ütleb Navitrolla.

Tartu tööstusmaastik on novembri lume-eelses mustuses ja hämaruses trööstitu vaatepilt. See on hoopis teine keskkond võrreldes sellega, kus Navitrolla viimased kümme aastat elas ja maalis. Miks ta küll vahetas tüüne taluelu Karula rahvuspargis linnasagina vastu?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles